"Ciasto Bananowe"
Przepis na ciasto bananowe:
Składniki:
* 2 śmiejące się oczka
* 2 zgrabne nóżki
* 2 kochane rączki
* 2 twarde kontenery z mlekiem
* 2 jajka
* 1 wyściełana futerkiem miska do mieszania
* 1 twardy banan
Wskazówki:
Spójrz głęboko w śmiejące się oczka.
Rozdziel dwie zgrabne nóżki dwiema kochanymi rączkami.
Ściskaj i masuj kontenery z mlekiem bardzo delikatnie, aż wyściełana futerkiem miska do mieszania będzie dobrze atłuszczona (sprawdzaj w regularnych odstępach czasu palcem).
Delikatnie dodawaj twardego banana do miski, pracując nim w przód i w tył, aż do ubicia piany (dla lepszych rezultatów wyrabiaj w międzyczasie kontenery z mlekiem).
Gdy temperatura wzrośnie, wsuń banana głęboko do miski i nakryj jajkami (pozwolić aby wszystko przesiąkło – byle nie przez cala noc).
Ciasto będzie gotowe gdy banan stanie się miękki. Powtarzaj kroki od trzeciego do piątego lub zmieniaj miski do mieszania. Uwaga:
Jeśli pieczesz w nieznanej kuchni wyczyść dokładnie przybory kuchenne przed i po użyciu. Nie wylizuj miski do mieszania po użyciu.
Jeśli ciasto zbyt urośnie, ulotnij się z miasta.