Piersi Inaczej..

Oczywiście piersi z kurczaka.
Danie popełnione wczoraj. Bardzo smaczne.

Składniki:
(proporcje na 4 porcje)
Podwójna pierś z kurczaka, czyli kompletny biust.
Kiełbasa Chorizo cięta na cienkie plasterki. 8 – 12 plasterków w zależności od wielkości tych plasterków i wielkości piersi.
żółty ser 4 duże plastry (nie grube)
Jajko
Tarta bułka
Sól, pieprz.
Olej do smażenia

Wykonanie.
Piersi przekrawamy na pół. Rozbijamy na cienkie kotlety. Kotlety solimy, pieprzymy, układamy na nich chorizo, na to plaster zółtego sera. Zawijamy jak DeVolai-e. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (raczej więcej niż miej, bo smażyć sie powinno w miarę głębokim tłuszczu). Kotlety obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię. Obsmażamy na „ostrym” tłuszczu z każdej strony, następnie zmniejszamy gaz pod patelnią i pozwalamy kotletom się powoli obsmażać.

Podajemy z czym lubimy – ja podałem z młodymi ziemniaczkami.
Wspomóż mnie swoim datkiem. Kliknij w menela…