Jest to dobra przystawka. Nadaje sie do grilla lub do obiadu.
Składniki:
- 3 mięsiste papryki (żółte i czerwone)
- 3 mięsiste pomidory
- 2 ząbki czosnku
- ocet balsamiczny
- oliwa
- sól
- cukier
Papryki oczyszczamy z nasion, kroimy w kosteczkę. Pomidory sparzamy i zdejmujemy z nich skórkę. Następnie wydrążamy z nich nasiona. Pozostałą część kroimy w kosteczkę. Czosnek miażdżymy w prasce lub siekamy w bardzo drobną kosteczkę i rozgniatamy z solą, dodajemy do pomidorów i papryki. Całość mieszamy, dosalamy i lekko cukrzymy. Dodajemy pół łyżki octu balsamicznego i 2 – 3 łyżki oliwy. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.
Technorati Tagi: Sałatka,Salad,Papryka,Pomidor,Pomidory,Tomatoes,Tomato,Przystawka,Pomidorowy sezon 2009,Sezon,Pomidorowy,Jedzenie,Przepis